Vinsko klet La Montina je leta 1987 ustanovila družina Bozza in se nahaja na področju Monticelli Brusati blizu Brescie v italijanski Lombardiji.

Franciacorta je peneče vino iz pokrajine Lombardija, iz okolice mesta Brescie in se ponaša s statusom DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita oz. v slovenščini Kontrolirano in zajamčeno poreklo). Vina proizvajajo samo iz grozdja pridelanega v vinorodni Franciacorti, ki se nahaja na gričih med južno obalo jezera Iseo in mestom Brescia. Od leta 1995 klasifikacijo DOCG uporabljajo izključno za peneča vina proizvedena na tem območju. Franciacorta obsega 2.200 hektarjev vinogradov in je razdeljeno na 19 vinorodnih leg. Peneča vina proizvajajo po klasični metodi in po strogo določenem DOCG pravilniku, ki ga predpisuje »Consorzio Franciacorta«.
V primerjavi s šampanjcem so pravila in standardi proizvodnje Franciacorte DOCG bolj strogi. Neletniška Franciacorta mora biti starana najmanj 25 mesecev po trgatvi, od tega mora biti vsaj 18 mesecev v stiku s kvasovkami v steklenici (šampanjec vsaj 15 mesecev). Sortni sestav grozdja v Franciacorti je v povprečju 85% chardonnay-a, 10% modrega pinota in 5% belega pinota.

Prikazujem vseh 2 rezultatov

FRANCIACORTA

Phone: +386 (0)7 452 31 00
Fax: +386 (0)7 452 31 11
e-pošta: info@mabat-int.si
MABAT INT d.o.o.
Kapele 2
8258 Kapele

Ogled spletne strani je dovoljen samo polnoletnim osebam.

Vnesite datum svojega rojstva