KONJAK/COGNAC

Konjak je vinski destilat, ki je zorjen v hrastovih sodih in od leta 1909 nosi oznako AOC (L’appellation d’origine contrôlée – označba kontroliranega porekla). Konjak se proizvaja v mestecu Jarnac v regiji Charente v Franciji.

Za proizvodnjo konjaka se uporablja vino, ki ga pridelujejo iz bele sorte grozdja ugni blanc. Konjak je proizveden z uporabo bakrenega kotla za žganjekuho. Zorjen je najmanj dve leti, običajno pa ta postopek traja veliko več časa. Zorenje poteka v sodih izdelan iz hrastovine, ki raste v gozdovih regije Limousin.

Prikazujem vseh 4 rezultatov

COGNAC

Phone: +386 (0)7 452 31 00
Fax: +386 (0)7 452 31 11
e-pošta: info@mabat-int.si
MABAT INT d.o.o.
Kapele 2
8258 Kapele

Ogled spletne strani je dovoljen samo polnoletnim osebam.

Vnesite datum svojega rojstva