AMERIŠKI VISKI

Po zakonu mora vsak Bourbon vsebovati vsaj 51% koruze v mešanici žit in preživeti mora vsaj dve leti v novih, žganih, hrastovih sodih. Bourbon je lahko proizveden kjerkoli v ZDA, 98% vsega Bourbona pa varijo v Kentuckyju. Postopek pridelave poteka v petih fazah: kuhanje (voda, rž, koruzna zrna), tlačenje (ko je mešanica kuhana se doda ječmenov slad), fermentacija (doda se kvas), destilacija (dvakratna) in staranje (navpični sistem zlaganja sodov kjer je najtopleje na vrhu in tu se viski stara hitreje, spodaj pa kasneje).

Prikazujem vseh 8 rezultatov

WHISKY BOURBON

Phone: +386 (0)7 452 31 00
Fax: +386 (0)7 452 31 11
e-pošta: info@mabat-int.si
MABAT INT d.o.o.
Kapele 2
8258 Kapele

Ogled spletne strani je dovoljen samo polnoletnim osebam.

Vnesite datum svojega rojstva